IN/OUT | Living a beautiful life

IN/OUT | Living a beautiful life

Subscribe to In/Out Living a beautiful life.

All Posts

PARK VIEW HOUSE BY ARENT&PYKE

Park View House by Arent&Pyke

Park View by Arent&Pyke

Park View House by Arent&Pyke

Park View House by Arent&Pyke

Park View House by Arent&Pyke

Park View House by Arent&Pyke

In/Out: Arent&Pyke Park View house

Park View House by Arent&Pyke

Park View House by Arent&Pyke

Park View House by Arent&Pyke

Park View House by Arent&Pyke

Park View House by Arent&Pyke

Park View House by Arent&Pyke

Park View House by Arent&Pyke

Park View House by Arent&Pyke

Providing a light filled home for a social and busy couple, the Park View house by Arent&Pyke called for an exploration of light’s transformative qualities and the joy of a subtle, muted, yet rich colour palette.

Conceptually the design switches the oppressive contrast of a bright view and dark interior (inherent to a three story house built into a hill) to harmonious incursions of light. To this end, the interior is softened with natural timber accents and stone floorings, a complexly nuanced colour palette and lightness of scale delivered and reiterated with fine line detailing in black and brass.

Utilizing a palette that subtly draws rich mulberry, pale blue, sage green and flesh pinks into a base of natural greys, oatmeal and timber, the home has a beguiling softness and femininity. A mottled, painterly silk and wool carpet by Behruz Studio creates subtle shine and ties old and new elements of decoration coalescing the whole.

Addressing issues of spatial truncation and darkness, the new stair balustrade leading to the main living space is a light-filled resolution of white walls and black stained timber cappings, which draw the silhouette of ascension.

Visual and physical flow expands from the stair, across the living to the dining and kitchen. The new kitchen and dining room re-engages the vital space with the whole home, exponentially expanded by its newly celebrated relationship with the garden.

Key to this project’s success is the use of decorative elements to improve the quality of living. To this end, intimate and social areas have been given greater presence while flow has been optimised and the view and light of the park opposite the home has been reintroduced as a luxurious extension of the whole. Importantly, a sense of joy has been returned to the home.

Credits: Arent&Pyke
Photography: Felix Forest
Shoot Styling: Megan Morton

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe to In/Out Living a beautiful life.

Scroll To Top